Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI I BRITANSKI AKROBATI

Spektakl iznad Zadra: Danas će Krila Oluje i Red Arows izvesti zajedničku vježbu, imaju poseban povod

Krila Oluje slave 18. rođendan preletom preko 18 gradova na obali
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
23.04.2024.
u 08:57

Ujedinjena Kraljevina kao jedna od zemalja osnivačica Organizacije Sjeveroatlanskog saveza ove godine obilježava 75 godina osnivanja i partnerstva u NATO savezu, a Hrvatska 15 godina. Skupine će jubilarnu godinu obilježiti zajedničkim, formacijskim letom iznad priobalnih gradova Zadarske županije, Biograda na Moru, Zadra i Vira, u vremenu od 08:40 do 09:20.

Akrobatske skupine Krila Oluje i Red Arrows izvest će u utorak formacijski let iznad Zadarske županije u povodu 75. obljetnice NATO saveza i 15. obljetnice ulaska Republike Hrvatske, najavilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Skupine će jubilarnu godinu obilježiti zajedničkim, formacijskim letom iznad priobalnih gradova Zadarske županije, Biograda na Moru, Zadra i Vira, u vremenu od 08:40 do 09:20.

Red Arrowsi iz sastava ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i ove su godine posjetili Krila Oluje u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem, gdje do 26. travnja zajedno uvježbavaju letački program i razmjenjuju iskustava. Ujedinjena Kraljevina kao jedna od zemalja osnivačica Organizacije Sjeveroatlanskog saveza ove godine obilježava 75 godina osnivanja i partnerstva u NATO savezu, a Hrvatska 15 godina.

Sjeveroatlanski savez osnovan je 4. travnja 1949. potpisivanjem Sjeveroatlanskog Ugovora između 12 partnerskih država osnivačica: Belgije, Kanade, Danske, Francuske, Islanda, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Portugala, Ujedinjene Kraljevine i SAD-a. Savez danas obuhvaća 32 članice, a Republika Hrvatska priključila se Savezu 1. travnja 2009. godine.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Nova era u obrani neba: U četvrtak u Hrvatsku slijeću Rafali, jedni od najboljih borbenih aviona u svijetu

Krila Oluje slave 18. rođendan preletom preko 18 gradova na obali
1/18
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije